За еден стих Марина Туцаковиќ заработи 100.000 евра

By

Марина Туцаковиќ заработила преку 100,000 евра за стихот „Суза је из ока канула“ кој го вметнала во песната „Зора је“ на Неда Украден. Токму Неда ѝ се јавила на Марина и побарала од неа да го прочита текстот на песната пред да влезе во студио и да снима. А Марина само сменила еден дел, кој денес, е најверојатно најскапиот напишан стих на овие простори.

„Песната ја напиша покојниот Ѓорѓе Новковиќ со кого неколку пати се скарав заради насловот на песната. Прво ја нарековме: ‘Јоване, зора је’. Последната и конечна верзија е ‘Зора је’. На крај ѝ се јавив на Марина Туцаковиќ, која напиша само еден стих, а тоа е: ‘Суза је из ока канула’. Неа токму тој стих ѝ донесе повеќе од 100.000 евра“, изјавила Неда во емисијата „Гламур“.

Ќе ви се допадне