Знам дека си таму горе среќен со Гага – Внуката на Самарџиќ со емотивна порака се прости од дедо и

By
„Мислам дека е излишно да ја споменувам твојата кариера, и колку ми беше чест што сум внука на една таква легенда“, напиша Сара Самарџиќ.
Ljubiša Samardžić

Легендарниот актер Љубиша Самарџиќ почина во 81 година од животот. Веста ги растажи многумина луѓе ширум поранешна Југославија. Од големиот Љубиша Самарџиќ се прости и неговата внука Сара, и тоа со емотивна порака.

dobivaj vesti na viber

„Имав среќа што те познавав 23 години, од кога бев мала и не сваќав што е тоа да се биде актер, да се биде познат, што се срамев кога ќе ми пријдеа непознати луѓе, додека се шетам со својот дедо, што плачев на сцената на Полицаецот од Петлово брдо, затоа што, како може мојот дедо да седи со 4 жени, а да ниту една од нив не е мојата баба, што обожавав да ме носиш во канцеларија и за време на снимањето и кога секогаш доаѓаше да ме земеш од градинка, и кога ќе ме земеше во раце да танцуваме, па се до денес кога можам да кажам дека си ми бил пример, некој на кој сум можела да се потпрам и да очекувам поддршка. Мислам дека и излишно да ја споменувам твојата кариера, и колку ми беше чест да сум внука на една таква легенда. Ми покажа што значи борба и колку сила си имал и колку твоето срце беше силно. Знам дека си таму горе среќен и дека по толку години повторно си со својот Гага (синот Драган Николиќ). Не се грижи, не остави нас жените во сигурни раце, Стефка ќе внимава на нас овде, тој сега е глава на куќата, а ти и Гага од небото. Дедо, а сега адио“, напиша Сара на Инстаграм и објави слика од Љубиша Самарџиќ.

 

Imala sam sreće što sam te poznavala 23.godine, od kad sam bila mala i nisam shvatala šta je to biti glumac i biti poznat, što sam se durila kad prilaze nepoznati ljudi dok šetam sa svojim dedom, što sam plakala na scene Policajca sa Petlovog brda, jer kako moj deda može da sedi sa 4 žene, a da nijedna od njih nije moja baba, što sam obožavala da me vodiš u kancelariju i na snimanja, i da dolaziš po mene u vrtić, kao i kad me uzmeš u naručje i plešemo, pa sve do danas kad mogu da kažem da si mi bio uzor, oslonac i uvek podrška. Mislim da je suvišno spominjati tvoju karijeru, i koliko je bila čast biti unuka takve legende. Pokazao si mi šta znači borba i koliko snage si imao i koliko je tvoje srce bilo jako. Znam da si tamo gore srećan i da si posle toliko godina opet sa svojim Gagom. Ne brini ostavio si nas žene u sigurnim rukama, Stefke će nas paziti ovde, on je sad glava kuće, a ti i Gaga sa neba. Deda, a sad adio😔😞😢😕

A post shared by Sara Samardzic (@sara_samardzic) on

Ќе ви се допадне