Детски хор во Америка ја пее „Дувна ветре развигорче“

By

Во училиште во Краун Поинт, Индијана, САД, детскиот хор ја пее песната „Дувна ветре развигорче“. Видеото на својот фејсбук-профил го објавила Јуле Милошевска, која е учителка на дечињата. Таа доби бројни пофалби за идејата децата да пеат македонска песна. Нејзините пријатели велат „колку слатко звучи ‘Дувна ветре’ со американски акцент“.

Во училиштето на Давид денес се пееше песната ДУВНА ВЕТРЕ!

Posted by Juliana Miloshevska on Четврток, 22 март 2018

Ќе ви се допадне