(Видео) Одржан интернационалниот собир на моделари и трка со дронови

By

Викендов на спортскиот аеродром Стенковец, беше одржан интернационален собир на моделари и каде беше одржана размена на искуства од ревијален вид со презентација на радио контролирани воздухопловни модели „Mајфлај, Стенковец, Скопје, Македонија.

Ваквиот настан има мисија да се овозможи и направи пристапно уникатно искуство на сите обожуватели на овој атрактивен спорт и хоби кој воедно носи и бројни придобивки во креирање на здрави навики и стил на здрав живот преку престој во природно опкружување со што крајно и се стекнуваат врски и вмрежување со луѓе со слични интереси преку лична, клубска промоција, но и промоција на матичната земја.

Ќе ви се допадне