(Галерија) Ламборџини за 60. роденден ќе го претстави новиот автомобил

Компанијата „Ламборџини“ ќе прослави уште еден роденден со посебен автомобил. Како што во 2013 година, по повод 50-тиот роденден, постоеше специјално подготвен автомобил базиран на Gallardo под името Egoista, сега се базира на неговиот наследник, моделот Huracan. А за да ги зачинат работите уште повеќе, ја избраа авантуристичката верзија Sterrato, со која може да се оди и на теренски патувања.

Името на славеничкиот модел е Opera Unica, а го потпиша одделот Ad Personam на Lamborghini. Посебната карактеристика на овој автомобил е надворешноста, односно начинот на кој е обоен, кој наоѓа инспирација во Сардинија, синилото на морето, но и небесните пространства.

Станува збор за трислојно лакирање направено со рака, чија завршница се обидува да го следи кристалниот ефект на замрзнатата течност. Првиот слој на боја е Blu Amnis, потоа е нанесена нијансата Blu Grifo, а на крај е избрана нијансата Blu Phaedra за финален ефект.

Вкупно биле потребни 370 работни часови за да се офарба ова специјално Lamborghini.

И тоа не е сè, бидејќи покривот, праговите и калниците добиваат мат црна завршница, а во истата нијанса се украсени и тркалата од 19 инчи. Во кабината, пак, акцентот е ставен на голиот карбон, во комбинација со кожата во истата нијанса на сина наречена Blu Delphinus.

Иако Egoista не е на продажба, овој Huracan најверојатно ќе се таму, а можеби и на аукција, и ќе биде дел од серијата Sterrata од 1.499 единици. За потсетување, последниот V10 ќе се произведува во втората половина на следната година, токму кога последните примероци на Urus без хибриден погон ќе излезат од производната лента.

Scroll to Top