Платформата „Икс“ воведува приватни „лајкови“, сака да го заштити имиџот на корисникот

Платформата Икс (Твитер) објави дека од денеска воведува приватни „лајкови“ како стандардна опција со цел да се заштити имиџот на корисникот.

Засега оваа функција беше достапна само за претплатниците на Premium.

Важно е да им се дозволи на луѓето нешто да им се допадне без да бидат нападнати поради тоа, изјави неодамна извршниот директор на платформата X, Илон Маск.

Scroll to Top