ТикТок почнува да означува содржини направени со вештачка интелигенција

Социјалната мрежа ТикТок објави дека ќе започне автоматски да ја означува секоја содржина создадена со вештачка интелигенција (ВИ).

„ВИ овозможува неверојатни креативни можности, но може да ги збуни и заведе гледачите ако не знаат дека содржината е создадена со помош на вештачка интелигенција. Означувањето е важно за да се направи контекстот појасен“, се вели во соопштението на ТикТок.

Содржината на ТикТок претходно беше означена ако е создадена со помош на вештачка интелигенција на таа платформа, но ова сега ќе биде случај и со вештачката интелигенција надвор од ТикТок.

Scroll to Top