(Видео) Твитер преплавен со реакции за чипот на Маск: „Одам да живеам во пештера“

Илон Маск објави дека неговата компанија „Неуралинк“ за прв пат успешно вградила еден од своите безжични чипови во човечки мозок и – интернетот има многу да каже. Милијардерот на „Икс“ објави дека производот ќе се вика „Телепатија“.

Тоа треба да овозможи да се контролира нечиј мобилен телефон или компјутер – со размислување. Неговата објава предизвика бројни реакции на социјалните мрежи, а многумина ги потсети на филмови како „Матрикс“.

„Научно-фантастичен хорор“, „Илон не ти е пријател“, „Одам да живеам во пештера“, „Дали работи на рецепт?“, „Хорор“, се дел од коментарите.

Секако, создадени се еден куп мемиња.

Scroll to Top