Ен Хатавеј откри дека имала спонтан абортус во 2015 година: „Тешко е…“

Актерката Ен Хатавеј откри дека имала спонтан абортус во 2015 година. Таа го откри ова откако беше прашана за нејзината објава на Инстаграм од 2019 година, кога првпат спомна дека минува низ „неплодност и пекол за зачнување“.

„Со оглед на болката што ја чувствував додека се обидував да забременам, би било неискрено да објавам нешто сосема среќно кога знам дека приказната е многу нијансирана од онаа за сите. Не сакав да се срамам од нешто што статистички се чинеше како сосема нормално“, објасни таа.

До таа објава во 2019 година, Хатавеј веќе имаше дете, но не беше отворена за нејзините проблеми со плодноста. Болното искуство во 2015 година беше отежнато со фактот што актерката тогаш настапуваше во целосно женската претстава Grounded, напишана од Џорџ Брант, за жена пилот на американските воздухопловни сили која е приземјена кога ќе забремени.

„За прв пат не ми одеше. Бев во претстава и морав да се пораѓам на сцена секоја вечер“, изјави таа за Vanity Fair, мислејќи на приказната за нејзиниот лик во претставата. Во бекстејџот на претставата ја сподели тажната вест со своите пријатели.

„Беше премногу да го држам тоа во себе додека бев на сцената преправајќи се дека се е во ред“, вели Ана. „Навистина е тешко да сакаш нешто толку многу и да се прашуваш дали правиш нешто погрешно“, додава таа.

Подоцна сфатила дека спонтани абортуси се чести, иако за тоа не се зборува многу.

Scroll to Top