Холивуд во шок! – Почина легендата на хорор филмовите

Американскиот режисер Џорџ Ромеро, автор на хорор филмот „Night of the Living Dead“ кој го започнал жанрот „зомби филмови“, почина на 78 годишна возраст.

„Легендарниот американски режисер Џорџ Ромеро почина во неделата на 16 јули, додека ја слушал музиката од омилениот филм „The Quiet Man““, изјави неговиот менаџер Крис Рои.

Ромеро е автор на легендарниот серијал на таканаречените зомби филмови, а важеше за пионер во областа на овој жанр.

Scroll to Top