„Јас и Кери бевме скршени луѓе, терапијата нè спаси“ – Пинк раскажа за проблемите во бракот

By

Музичката ѕвезда Пинк откри дека таа и нејзиниот маж, мотоциклистот Кери Хард, долго време одат на терапија, која им го спасила бракот. Тие се венчаа пред 14 години, а оттогаш имаа многу падови. Кратко се разделија во 2008 година, ама решија да си дадат уште една шанса, почнаа со брачна терапија и оттогаш не се разделени.

Пинк во објавата што ја сподели на „Инстаграм“ вели дека терпијата е за скршени луѓе што сакаат да се состават.

„Кери е сè уште моето омилено слатко непослушно момче. Тој и јас сме веќе долго време во брак и нашиот тврдоглав идеализам нè одржува заедно. Бракот е ужасен, прекрасен, удобен и предизвикува лутина. Може да биде здодевен, застрашувачки и да ве натера да си ги грицкате ноктите. Во брак сакате друго грешно суштество додека се обидувате да се сакате себеси. Луѓето ни се смеат затоа што или се караме или се смееме. Тие превртуваат со очите кога зборуваме за терапија. Но, ќе ви кажам. Вреди. Сето тоа. Дури и кога мислите дека не е така. Терапијата не е за слаби луѓе, хипици или либерали. Тоа е за скршени луѓе што сакаат да се состават. Тоа е за бегалци што сакаат семејство. Тоа е лекција за тоа како да седите и да слушате. Како да се сакате себеси за да може и другите да ве сакаат. Те сакам, душо. Благодарна сум што дојдовме до ова“, напиша пејачката.

Пинк и Кери имаат две деца, ќерката Вилоу и синот Џејмисон.

View this post on Instagram

My friend @jbpitts2 took this photo of us. He’s still my favorite sweet little dirtball. He and I have been at this a long time, and it is our relentless and stubborn idealism that keeps us together. Marriage is awful, wonderful, comfort and rage. It is boring, terrifying, and a total nail biter. It is loving another fallible creature while trying to love yourself. It is a lifetime of coming back to the table. People laugh at us because we’re either fighting or laughing. They roll their eyes when we talk about therapy. But I’ll tell you what. It’s worth it. All of it. Even when it isn’t. Therapy isn’t for weak people or hippies or liberals. It’s for broken people that want to be whole. It’s for runaways that want a family. It’s a lesson on how to sit down and listen. How to love yourself so that the other person can, too. I love you babe. I’m grateful we made it to this photo @hartluck

A post shared by P!NK (@pink) on

Ќе ви се допадне