Кралицата Елизабета не може без чоколадна торта

By

Британската кралица Елизабета Втора не може да си го замисли денот без парче чоколадна торта. Таа воопшто не сака да јаде компир, тестенини и лук, открил поранешниот кралски готвач, кој 15 години ги приготвувал оброците на кралицата.

Според него, 92-годишната кралица е голем љубител на чоколадните торти и колачи. Само заради неа во Бакингамската палата секој ден се прави по една чоколадна торта. Иако кралицата го почитува протоколот и јаде во точно одредено време и со сите членови на семејството, чоколадна торта знае да побара и два пати во текот на денот, додава тој. Нејзиниот поранешен готвач открил и дека кога таа патува надвор од Лондон, со неа секогаш доаѓа кралскиот готвач или неговиот заменик за кралицата да јаде храна по нејзин вкус.

Ќе ви се допадне