Кралицата Елизабета Втора ја предава круната: Вилијам и Кејт стануваат кралеви

Кралицата Елизабета Втора наскоро ќе ја препушти кралската круна на својот внук Вилијам и неговата сопруга војвотката Кетрин.

Елизабета долги 65 години владее со британската монархија и сега е време нејзината работа да ја нследат младите.

Таа го прескокнала својот син Чрлс и за крал го избрала својот внук Вилијам со образложение дека младата генерација е многу поспособна да го поправи имиџот на династијата.

Таа проценила дека Вилијам и Кејт имаат иднина и дека непрестано ги следи позитивен имиџ во светот.

Scroll to Top