Лејди Гага за депресијата: Се будев тажна, не сакав да бидам јас

By

Американската пејачка Лејди Гага често не сакаше да биде „таа самата“. Говорејќи за ситуацијата што и претходеше на работата на нејзиниот последен албум „Хроматица“, кој беше објавен ова коронарно лето, таа признала дека имало моменти во нејзиниот живот кога се борела да биде тоа што е, но и против „депресијата и тагата“.

„Знаев дека ќе се разбудам наутро и ќе сфатам дека сум„ Лејди Гага “. И тогаш ќе станев многу депресивна и тажна и не сакав да бидам ‘јас’. Се чувствував загрозено од работите што мојата кариера ги донесе во мојот живот, но и од мојот животен пат. Поминав многу време во некаква кататонија, едноставно не сакајќи да направам ништо. И тогаш, конечно, полека почнав да правам музика и да ја раскажувам својата приказна преку моите песни “, истакнала Лејди Гага за списанието „People“.

Ќе ви се допадне