Мајкл Даглас се нарече експерт за интимни сцени: горд сум на мојата историја со жените во филмовите

Во доцните 1970-ти и раните 1990-ти, Мајкл Даглас доживеал неверојатен успех како водечка фигура во холивудските еротски трилери.

Навраќајќи се на својата кариера, тој со носталгија се присети на контроверзниот филм кој одигра клучна улога во обликувањето на неговиот уметнички пат.

Говорејќи за филмот Low Passion, Мајкл Даглас се нарече експерт за интимни сцени. Тој исто така го покажа ова во филмови како Fatal Attraction и The Exposé.

„Горд сум на фактот што во текот на мојата историја со жените во филмот, повеќето од нив ја дадоа својата најдобра изведба“, рече тој, потсетувајќи се на вежбање на интимни сцени со неговата колешка од Low Passion Шерон Стоун.

„Пробата е клучот за успешно изведени интимни сцени во филмовите. Борбените сцени бараат кореографија, и затоа тука е важно постепено да се разработуваат движењата. Актерите воспоставуваат ритам и постепено го зголемуваат темпото“, објаснил тој.

Даглас, исто така, ја истакна важноста од почитување на своите колешки, откривајќи дека претходно ќе комуницира со нив, ќе се погрижи да им биде удобно и ќе побара согласност од нив за сè што гледа на екранот. Јасната комуникација би вклучувала дискусија за конкретни дејства, како што се ставање раце на одредени делови од телото и бакнување.

Мајкл Даглас ја доби почесната Златна палма на отворањето на овогодинешниот 76. Кански филмски фестивал. Тоа е награда со која му се оддава признание за неговиот исклучителен придонес во филмската индустрија.

Scroll to Top