На ретроградниот Меркур му доаѓа крајот: Големи промени за 4 хороскопски знаци

Додека овој турбулентен период, кој завршува на 25 април, се приближува кон крајот, четири хороскопски знаци конечно можат да здивнат поради претстојните промени.

 

Бик

За Биковите, кои ја ценат стабилноста и сигурноста, ретроградниот Меркур може да биде особено предизвикувачки период, особено кога станува збор за финансиите и личните вредности. Како што завршува овој период, Биковите може да очекуваат постепено ублажување на финансиските турбуленции. Со доаѓањето на постабилен период треба да ја искористат секоја можност да ги организираат финансиите и да ги планираат идните инвестиции.

Близнаци

Близнаците, знакот со кој владее Меркур, го чувствуваат секој ретрограден циклус поинтензивно од другите знаци. Проблеми во комуникацијата, конфузија во плановите и недоразбирања со блиските луѓе можат да создадат фрустрација. Крајот на ретроградниот Меркур им носи подобрување на комуникациските вештини, што го отвора патот за поефикасно и појасно изразување на мислите и идеите.

Вага

Вагите, кои се стремат кон хармонија и рамнотежа, може да откријат дека нивните меѓучовечки односи се особено чувствителни за време на ретроградниот Меркур. Крајот на ретроградниот циклус за Терезиите значи намалување на напнатоста и подобрување на односите со партнерите и колегите. Овој период треба да се искористи за решавање на несогласувањата и обновување на старите врски.

Стрелец

Стрелците, познати по својот оптимизам и желба да ги прошират своите хоризонти, може да се чувствуваат како да заостануваат за време на ретроградниот Меркур, особено во однос на кариерата и образованието. Со приближувањето на овој турбулентен период, Стрелците може да очекуваат забрзување во нивниот професионален развој и образовни напори. Без разлика дали станува збор за учење нови вештини или започнување нови проекти, сега е идеално време да преземете акција.

Scroll to Top