Најпопуларниот фестивал на светот ќе се откаже – Силувани 27 девојки, најмладата жртва има 15 години

Бравара Фестивалот, најголем и најпопуларен музички фестивал во Шведска е откажан за наредната година и тоа поради силување.

Фестивалот оваа година трае од 28 јуни до 1 јули. Според извештаите на медиумите силувани се 4 девојки, а 23 поднеле пријава поради сексуално вознемирување. Најмладата жртва има 15 години, а нејзе ја злоставувале пред публика.

Злосторството е направено иако нба фестивалот биле присутни и полицајци. Организаторите поради тоа се одлучиле на драстични мерки.

 

Scroll to Top