Објавен е нов портрет на кралот Чарлс, луѓето коментираат дека ова е најдобриот досега

Нов фотографски портрет на кралот Чарлс во воена униформа беше објавен во саботата по повод Денот на британските вооружени сили. На фотографијата е прикажан кралот облечен во свечено палто со медали, меч и одликувања.

„Конечно добар портрет“, „Најдобар портрет досега“, пишуваат обожавателите на кралското семејство.

Кралот, кој е врховен командант на вооружените сили, се врати на своите должности на почетокот на минатиот месец, откако во февруари му беше дијагностициран рак.

Објавувањето на фотографијата се совпадна со видео пораката на кралицата Камила до припадниците на вооружените сили. Таа ги нарече „извор на инспирација, сигурност и гордост“.

Scroll to Top