Објавен тестаментот на Метју Пери

Објавен е тестаментот на актерот Метју Пери.

Според документите до кои дојде магазинот „People“, Пери ќе ги остави „поголемиот дел од своите работи“ на Алви Сингер Ливинг Траст, кој го основал и го носи името на ликот од филмот на Вуди Ален, Ени Хол од 1977 година.

Таткото на актерот Џон Пери и мајката Сузан Морисон се именувани како корисници на фондацијата. Како корисници се наведени и полусестрата Кејтлин Морисон и поранешната девојка Рејчел Дан. Метју го направи својот тестамент во 2009 година.

Во тестаментот тој посочи дека децата што можеби ќе ги има по 2009 година нема да имаат експресно право на неговото богатство. Документите, исто така, покажуваат дека Пери имал повеќе од 1 милион долари лични средства кога умрел. Тој милион долари не е ограничен само на накит, мебел, уметнички дела и автомобили.

За извршители на тестаментот ги назначил Лиза Фергусон и Робин Рузан. Бидејќи Робин се откажа од заедничкото извршување на тестаментот, Фергусон треба да се појави сам во Врховниот суд во Лос Анџелес на 10 април на сослушување.

Пери почина на 28 октомври 2023 година во својот дом во Лос Анџелес. Имаше 54 години. Аутопсијата подоцна утврди дека смртта на актерот била предизвикана од акутните ефекти на кетаминот и давење.

Scroll to Top