Режисер ја побара за сопруга девојката на доделувањето на наградите „Еми“

Откако холивудскиот режисер Глен Вајс ја доби наградата за режија на  нагардите„Еми“, среде говор ја побара за сопруга својата девојка Јан Свендсен. Тој излезе на сцената и во емотивниот говор откри дека наградата за „Вариете спешал“ ја посветува на мајка си, која починала неодамна, и на неговата девојка, која му е најголемата поддршка со години.

„Во оваа радост има малку горчина бидејќи мајка ми починала пред две недели. Таа многу ја сакаше Јан. Јан, ти си сонцето на мојот живот и мајка ми беше во право – не дозволувај да останеш без сонцето. Се прашуваш зошто не сакам да те нарекувам моја девојка? Бидејќи сакам да те викам моја сопруга“, рече 57-годишниот режисер во говорот.

Свендсен излезе на сцената и ја прифати понудата за брак. Американските медиуми ја опишаа сцената како вистинска холивудска бајка и коментираат дека Вајс го направил најголемото шоу на „Еми“ наградите.

Scroll to Top