Снуп Дог вработи девојка да му витка 150 џоинти дневно

Раперот Снуп Дог има вработено девојка која има за задача да му витка џоинти. Во јуни беше објавена информацијата дека поради инфлација, раперот и ја покачил платата.

Оваа информација помина незабележана, но повторно стана актуелна откако водителите на австралиското реално шоу „Шоуто на Кајл и Џеки О“ во својата емисија ја поканија Ренегед Пирана.

„Пресметав дека досега има повеќе од 450.000. Работам со околу 220 грама дневно, што е од 75 до 150 џоинти“, рекла Ренегед.

Веста беше објавена во јуни на твитер-профилот „UberFacts“. Беше напишано дека Снуп Дог вработува лице кое заработува меѓу 40.000 и 50.000 долари годишно, а Снуп, кој има над 20 милиони следбеници на платформата, одговори: „Инфлација. Нивната плата се зголеми!“ и ја спореди неговата работничка со филмскиот лик Лурч од семејството Адамс, опишувајќи ја нејзината работа како беспрекорна.

Во интервју за Хауард Стерн, Снуп изјави дека придобивките од работата се бесплатната марихуана, а понекогаш и облеката.