Тејлор Свифт се закани дека ќе го тужи студентот кој го следи нејзиниот приватен авион

Пејачката Тејлор Свифт му се закани на 21-годишниот студент кој ги следи движењата на нејзиниот приватен авион.

Свифт често патува со приватен авион. Се шпекулира дека пејачката поседува два приватни авиони. Воздухопловниот ентузијаст и студент Џек Свини често следи летови на познати личности и споделува информации на „Икс (поранешен Твитер).

Свини не прави ништо нелегално, тој користи јавно достапни податоци за следење на летовите.

Тој ја води страницата @SwiftJetNextDay, но ги следи и другите ѕвезди кои често летаат со нивните приватни авиони, како што се Бил Гејтс и Илон Маск, кои дури му понудија пари за да престане да го следи неговиот авион.

Бидејќи Свини често споделуваше информации за движењата на приватниот авион на Свифт, нејзините адвокати му испратија писмо на 21-годишниот студент во кое бараа да престане да ги објавува информациите. Свини, студент на Универзитетот во Централна Флорида, го доби писмото во декември 2023 година.

Во писмото Свифт наведува дека нема друг избор освен да го тужи студентот доколку тој не престане со неговото следење и малтретирање, пишува „Вашингтон пост“.

Нејзиниот адвокат Кејти Рајт Мороне, исто така, напиша дека постапките на студентот предизвикале кај Свифт и нејзиното семејство „директна и непоправлива штета, како и емоционално и физичко страдање“, и нагласи дека пејачката се плаши за сопствената безбедност. Според адвокатот, за Свифт се работи за живот и смрт.

Scroll to Top