Уметник од Турција преку вештачка интелигенција покажува како денес би изгледале починатите познати личности

Како би изгледале познатите личности денес да не го напуштеа овој свет, одговор на ова прашање има Алпер Јесилтас, адвокат и фотограф од Истанбул кој направил серија фотографии кои го покажуваат токму тоа.

Некои икони прерано го напуштија овој свет. Нивната иднина можеби е само плод на нашата имагинација, но благодарение на креативноста и технологијата, сега можеме да погледнеме како би можеле да изгледаат познатите личности кога биле постари.

Алпер Јесилтас, адвокат и фотограф од Истанбул, создаде фото серија наречена „Како ништо да не се случило“ која прикажува морничави реалистични портрети на одамна починати познати личности во нивните златни години. За сликите да изгледаат што е можно пореални, Јесилтас вклучи различни програми за уредување фотографии како што се Adobe Lightroom и VSCO, како и софтвер за подобрување на фотографиите со вештачка интелигенција.

Фреди Меркјури

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alper Yesiltas (@alperyesiltas)

Хит Леџер

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alper Yesiltas (@alperyesiltas)

Мајкл Џексон

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alper Yesiltas (@alperyesiltas)

Џон Ленон

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alper Yesiltas (@alperyesiltas)

Тупак

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alper Yesiltas (@alperyesiltas)

Принцезата Дајана

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alper Yesiltas (@alperyesiltas)

Scroll to Top