(Видео)  Актерка се откажа од прашање за еден милион долари

By

Во селебрити изданието на американската верзија на шоуто „Дали сакате да станете милионер“, актерката Лорен Лапкус освои 500 илјади долари

Сите освоени средства ќе бидат исплатени на здружението “Cron & Colitis”

Прашањето на кое таа се откажа беше: “Во периодниот систем на елементи, има четири елементи кои добиле име по што?”

А) Мачки на Антон Лавоазје; Б) Месечината на Нептун; В) Средното име на Марија Кири; Г) Рударско село во Шведска.

Подоцна таа признала дека ќе одговорела под А, а точен одговор е Д. Селото се вика Итерби, и го добило името по итријум, итербиум, ербиум и тербиум.

Лапкус се прослави со споредна улога во серијалот „Портокаловата е нова црна“ и во филмот на Нетфликс “The Wrong Missy”

Ќе ви се допадне