(ВИДЕО) НОВ РЕКОРД – Песната „Despacito“ за само 6 месеци стана најстримувана било кога

Хитот „Despacito“ ја споулаве целата планета и го престинга рекордерот Џастин Бибер на стриминг сервисите.

Прочуената песна „Despacito“ на порториканскиот пејач Луис Фонси (39) преку ноќ стана хит во целиот свет, и песната најмногу беше стримувана досега.

Објавена е пред само шест месеци, а досега е преслушана дури 4,6 милијарди парти на различни стриминг сервиси. Со тоа „Despacito“ го собори претходниот рекорд кој го држеше Џастин Бибер со песната „Storry“, пишува BBC.

„Тоа што се случи со оваа песна е лудо“, изјави Фонси, кој ни во лудило не очекуваше дека ќе постигне ваков успех, иако сакаше да напише хит.

 

Популарниот пејач инаку е од Порторико, а живее во Мајами. Наведува дека песната ги спојува луѓето и културите, што го прави посебен.

Scroll to Top