(Видео) Жена го нападна Тарантино во ресторан, му викаше дека е „ционистичко ѓубре“

Квентин Тарантино беше нападнат во ресторан во Њујорк.

„Ционистичко ѓубре“, му викаше жената која на социјалните мрежи го користи името Крекхед Барни, а потоа видеото го објавила на својот профил.

На видеото се гледа како Барни, чие вистинско име се уште не е познато, му приоѓа на режисерот, кој седи сам на масата во аголот.

„Квентин Тарантино!“, му викна таа.

„Еј“, кратко одговори Тарантино.

„Зошто сте ционистички ѓубре?“, потоа го прашува жената.

Тарантино не одговори на тоа, туку само ги прекрсти рацете. Таа потоа го прашала „дали оди во Израел“, но директорот немал време да одговори бидејќи реагирале вработените во ресторанот. Додека Тарантино излегуваше од ресторанот, беше опколен од пропалестински демонстранти кои извикуваа „Слободна Палестина“.

Инаку, Тарантино е оженет со израелската пејачка и модел Даниела Пик и јавно застана на страната на Израел во војната.

Scroll to Top