Финскиот претседател за 61 евро леташе од Сплит до Хелсинки

Финскиот претседател Сауи Ниништо, кој беше во посета на Хрватска, дома замина летајќи во економска класа. По посетата на Загреб тој отиде во Сплит. Оттаму нема лет до Хелсинки, па претседателот купи карта за економска класа во нискобуџетната компанија „Норвежиан“. Одлета до Осло, па се префрли на лет до Хесинки. Цената на летот Сплит-Осло-Хелсинки го чинела 61 евро.
Scroll to Top