(Галерија) Најубавите фотографии од Црвената Месечина

By

Луѓето од целиот свет ноќеска го гледаа целосното помрачување на Месечината, познато и како Црвена, односно Крвава Месечина. Целосното помрачување можеше да се види од Европа, Русија, Африка и од Блискиот исток, поголемиот дел од Азија и Австралија, иако во одредени места облаците ја затскрија месечината.

Целосното затемнување овој пат траеше еден час, 42 минути и 57 секунди. Следната Црвена Месечина ќе се случи за повеќе од 100 години и ќе може да се види во 2123 година.

(Фото: АП и Ројтерс)

 

Ќе ви се допадне