„Хајнекен“ произведе пиво со марихуана

By

Компанијата „Хајнекен“ произведе пиво со марихуана наместо алкохол. Пивото е за калифорнискиот бренд „Лаганитас“, се вика „хај-фај хопс“ и во моментов е достапно во делови од Калифорнија, каде што марихуаната е легална, пишува „Бизнис инсајдер“.

Новиот пијалак е опишан како „ароматична пенлива вода“ зашто не содржи ни малку алкохол, туку е направено со ТХЦ, главната психоактивна состојка во марихуаната.

Пивото, кое почна да се продава на 30 јули, чини осум долари. Корисниците сепак се жалат дека не се задоволни, зашто во споредба со другите пива не се продава во барови.

Ќе ви се допадне