Како да направите мапа на желби и тие да ви се исполнат?

By

Мапата на желби, или уште таканаречена, Мапа на богатството е единствен пат (според Фенг шуи филозофијата) за исполнување на најважните желби.

Потребно е само на Мапата за желби да ги поставите оние слики кои ги отсликуваат вашите желби и многу брзо ќе видите како вашите желби ќе почнат да се исполнуваат. Како тоа функционира? Зошто желбите почнуваат да се исполнуваат како по некоја магија?

Сѐ е толку едноставно – создавањето на Мапата на желби ги насочува в ашите мисли во вистинската насока, така што ние не само што мечтаеме – туку ние мечтаеме со намера.

Кога ќе ја погледнеме картата, нашата потсвест визуелно ги впива информациите и веднаш го активира механизмот за активација на ќелиите. Како резултат на тоа, нашите најважни соништа почнуваат да се остваруваат една по друга. Не верувате? Проверете.

Како и кога да ја направите Мапата на желби?

Изберете ден. Најдобро е тоа да биде во периодот измеѓу младата и полната месечина, кој трае цели две недели.

Створете атмосфера: изветрете ја собата, пуштете тивка музика и не дозволувајте никој да Ви смета, потонете во „сонот“ и почнете да стварате визија за следната година од вашиот живот: каква личност сте, какви личност сакате да бидете, што ќе правите, каде ќе живеете, колку ќе заработувате, што ќе купите, какви се Вашите планови… Почнете да запишувате. Пишувајте што е можно појасно. Пронајдете слики во списанијата, кои ги одредуваат и дефинираат Вшите желби. Сликите залепете ги на Вашата Мапа на желби, забележете ги датумите (отприлика кога сакате да се исполни секоја желба).

Правиме Мапа на желби

Земете лист хартија, можете и поголем, на пример од блок бр.5. Поделете го на девет рамни делови. Секој дел обојте го со боите по Фенг шуи. Припремените слики со Вашите желби залепете ги во одредените делови на Вашата мапа:

Центар: здравје, овде залепете ваша слика, посакајте да изгледате среќно и насмеано како на нејзе.

Северо-запад: пари, богатство. Овде залепете слики поврзани со Вашите желби (слики од пари, вили, јахти, автомобили, нов стан…)

Југо-запад: љубов, брак. Залепете слика (слики), кои ги дефинираат Вашите желби во овој дел од мапата.

Запад: деца, креативност

Југо-север: патувања, учење

Север: кариера

Југо-исток: знаење, мудрост

Исток: семејство.

Најдобро е да почнете од средина и да продолжите во насока на сказалките од часовникот. Главата работа во овој магичен процес е тоа да почувствувате радост, љубов, среќа, замислете дека Вашата желба веќе е исполнета и колку истата Ве прави среќни.

Совет: за да ги унапредите своите магични желби – на мапата залепете Ваша слика. На пример, ако сакате стан (во делот на пари, богатство), ставете слика од членовите на Вашето семејство во тоа квадратче. Под секоја слика се препорачува да се напише, на пример: „ќе купам стан“ и да се стави датум (отприлика) кога сакаше или планирате оваа желба да Ви се исполни. Само немојте да бидете нереални.

Кога вашата желба ќе се исполни?

Тоа зависи од многу фактори. Некои желби можат да бидат исполнети во рок од

Ќе ви се допадне

AniWatch anime sites: Dr. Stone: Stone Wars Episode 11

AnimeHeaven animeheaven hunter x hunter: Watch Attack on Titan Season 2 Episode 12 (https://animeheaven.pro/m/vmK8/ep-12)