Кубанците користат кондоми за шик фризури

By

Благодарение на властите во Куба, кондомите во оваа земја се многу евтини, а тамошните жители најчесто ги користат од нив да направат шик фризури.

Речиси не постои фризерски салон во оваа земја каде што кондомите не се обврзувачки предмет. Исто така се користат  и за производство на вина, но и за риболов.

Благодарение на субвенциите што ги даваат властите на Куба, кондомите во оваа земја се многу евтини и чинат помалку од едно евро.

Властите својот фокус го ставиле на сексуалното здравје и поради ваквите мерки, оваа земја станала првата во светот која успеала максимално да го елиминира пренесувањето на ХИВ од мајка на бебе, пишува Vokativ.

Кутија со три кондоми на Куба чини 0,8 центи. Кондоми има во изобилие, а народот ги користи на разни начини.

 

Ќе ви се допадне