„Лидл“ во Швајцарија продава марихуана

By

Германскиот трговски синџир маркети „Лидл“ почна со продажба на марихуана од домашно производство во Швајцарија. Цените се 875 денари за еден грам или за три грама канабис од стакленик треба да издвоите 970 денари.

Според британскиот весник „Гардијан”, популарниот трговски синџир ги искористи измените на законот од 2011 година, според кој полнолетните граѓани на Швајцарија можат да купат канабис со помалку од 1 отсто THC.

Дистрибутерот на канабис, швајцарската компанија „Ботаникалс“, ја одгледува марихуаната во затворен простор со помош на полуавтоматизирани стакленици. Тие велат дека се потпираат исклучиво на одржливо производство и не додаваат хемикалии ниту синтетички или генетски модифицирани супстанци.

Ќе ви се допадне