Македонец е светски шампион во современ танц

By

Анди Исмаили од Гостивар стана светски шампион во категоријата современ танц соло деца на Светското првенство што се одржува во Осса, Полска. Тој е член на танцовото студио I Dance. Победничката кореографија, со наслов Don’t answer the phone, ја направи Андријана Петковски од „Брејк а лег”.

Анди наскоро ќе се натпреварува и на Европското првенство во џез, современ и класичен балет, кое ќе се одржи во Скопје во Национална опера и балет.

 

Ќе ви се допадне