Откриено зошто некои луѓе комарците ги каснуваат повеќе од другите

By

Речиси сите луѓе мачат мака со комарците, но некои комарците ги каснуваат повеќе од другите. Едно скорешно испитување покажало дека причината за ова се мирисот на кожата и крвната група. Научниците откриле дека комарците доаѓаат по мирис, а бидејќи сите имаат различен мирис на кожата, комарците ги привлекува јаглеродниот моноксид, кој доаѓа од нашиот здив.

Втората причина е крвната група. Според истото испитување, комарците, но и другите инсекти, најмногу ги привлекуваат луѓето сокрвна група А+.

Ќе ви се допадне

Hero Return Episode 12 at website https://funimationfree.com. See more funimation basic plan

Pokemon Journeys: The Series (https://animeflix.nl/m/vPy5) Episode 51 at ANIMEFLIX death note animeflix