Пролет во Кина  

By

Луѓето обично го поврзуваат цветањето на црешите со пролетта во Јапонија, но розевите цветови во Кина се исто толку магични. Секоја пролет, земјата е преплавена од цветови на кои им се восхитуваат жителите и туристите од целиот свет.

Оваа година од 16ти март до 15ти април се одржува Фестивалот на црешите во Шангај на кој ќе бидат претставени над 12.000 цреши од 82 сорти.

Ќе ви се допадне