Скопската зоолошка утре повторно ги отвара вратите

By

По повеќе од два месеца, скопската Зоолошка градина утре повторно ги отвора своите врати за посетители. Работното време ќе биде од девет до 18 часот, бројот на посетители ќе биде ограничен, а поради сѐ уште присутниот коронавирус, ќе важат и некои нови протоколи за работа и однесување.

Од таму велат дека : „Носење маска ќе биде задолжително, иако ЗОО е отворен простор, а при шетање низ градината посетителите треба да одржуваат дистанца. Строго е забрането хранење и доближување до животните и не смеат да се користат летниковците и игралиштата.

Зоолошката градина беше затворена во средина на март. Новитет се фламингата, а новите жители кои наскоро ќе станат се  пингвини и алпаки, а летово треба да се отвори и Дино паркот.

Ќе ви се допадне