(Видео) Албанка од Косово стана Мис Њујорк

Флоринда Кајтази (27) минатиот месец ја понела титулата за Мис Њујорк 2019 година. Кајтази е со потекло од Косово ѝ таа è втората Албанка која во период од три години успева да стане Мис Њујор.

dobivaj vesti na viber

Претходно во 2016 година тоа и успеа на Серена Бучај. Кајтази се пофали на социјалните мрежи со фотографија со нејзината круна.

Сепак голем број критичари ѝ замеруваат што на доделувањето на наградата, таа решила да ја изрази својата национална припадност, симулирајќи го со рацете албанскиот орел.

Scroll to Top