Запалено грчкото знаме пред Собрание

By

Учесниците на протестот го запалија грчкото знаме вечерва пред Собранието.

Тие денеска побараа итен прекин на разговорите за името на државата и отфрлаат референдум. Тие ја повикаа опозицијата да го одбрани името и идентитетот на македонската нација.

Според некои медиуми, на протестот имало околу 10.000 граѓани.

Ќе ви се допадне