Лук против воспаление на белите дробови, a штити и од габични и бактериски инфекции

By

Лукот е моќен антибиотик и антиоксиданс, па го штити стомакот од инфекции и болести.

Здравствените придобивки од лукот се многубројни. За сите оние кои се жалат на висок крвен притисок, ова е најлесниот и најбезбеден начин да го држите крвниот притисок под контрола. Најдобро од сè, го внесувате еднаш дневно без несакани ефекти, како што е случајот со разни лекови.

Лукот може да спречи и излечи секаков вид воспаление, па дури и оние кои страдаат од артритис можат да имаат огромна корист од него.

Лукот штити од сите габични и бактериски инфекции.

Слабиот имунолошки систем е вообичаена појава денес. Поради пад на имунолошкиот систем, честопати се појавуваат настинки, грип, алергии на носот и посериозни болести. Кога вашиот имунолошки систем е силен, тој е во состојба да ве заштити.

Лукот ви дава сила. Едно чешне лук содржи 12 мг калиум, 5 мг калциум и 100 сулфурни соединенија.

Лукот е многу добар за белите дробови. Тоа ќе ви помогне во третманот на респираторните органи.

Може дури и да спречи пневмонија, бронхитис, гушење, кашлица и многу други работи.

Ќе ви се допадне