Психопатите сакаат храна и пијалаци со горчлив вкус, покажа ново истражување

By

Истражувањето спроведено на Универзитетот во Инсбрук, Австрија, покажа дека психопатите најмногу сакаат горчливи вкусови кога станува збор за храната и пијалаците.

Научниците тестирале 953 жени и мажи, а резултатите од студијата велат дека луѓето што сакаат пијалаци како џин и тоник, и црно кафе или јадат темно чоколадо, почесто се садисти, нарциси и макијавелисти. Горчливите вкусови им се омилени и на лицата кои се себични и имаат недостиг на емпатија.

Резултатите ја потврдиле хипотезата на научниците дека лицата што сакаат храна и пијалаци со горчлив вкус почесто имаат карактеристики што се поврзуваат со садизмот и психопатијата.

Ќе ви се допадне

Website https://twistmoe.net: Watch Children twistmoe Episode Full anime online

Koi Kaze (Dub) Episode 13

Website https://animetv.cc: Watch Q-Borg animetv Episode 1 animes online

AnimeFreak Watch anime online, English anime online HD

Blogger: https://www.blogger.com/profile/06446856437789664718

Vbscan fisica: https://vbscan.fisica.unimib.it/kissanimemx