(Фото) Грците ги збунија туристите со лош превод на таблите

By

Дека на Грците странските јазици не им се посилна страна, знаат сите кои минале барем едно лето во оваа земја.

Пример е знакот со известување за дневен излет напишан на сосема нејасен српски јазик.

За жал, Грците користеле „Гугл транслејт“ за превод па многумина од гостите биле согласни дека полесно би се снашле доколку напишаното било на грчки јазик.

„Одлазак од где портабле“, е првата реченица што туристите можат да ја прочитаат.

Потоа следат зборовите свет, макаронија, село, храст, козметика, оранж, вино.

Да биде ситуацијата уште позбунувачка, може да се забележи и превод на италијански јазик, кој исто така бил неразбирлив како и српскиот.

 

Ќе ви се допадне

stream anime online. 4Anime Watch high quality 1080p online anime with English subtitles. You can watch free anime movies and movies online at 4Anime. Just sit back and relax!

4Anime My Hero Academia (Dub) Episode 11

Attack on Titan Final Season

Suppose a Kid from the Last Dungeon Boonies moved to a starter town? Episode 5

4Anime My Hero Academia Season 3 (Dub) Episode 21

english anime Josee, the Tiger and the Fish