Како е правилно – втораче или фтораче?

Сакајќи да му го честитаат почетокот на новата учебна година на своето синче, родители му направиле торта со честитка за првиот училишен ден. Гледајќи ја тортата, се најдовме во дилема, дали е нивното дете Втораче или Фтораче?

Scroll to Top