Како мажот прави скара

Скарата (историски) е единствената форма на подготвување храна која мажите ја познаваат и практикуваат, а според сите стандарди тоа изгледа вака:

1. Жената оди во продавница да купи што е потребно.

2. Жената ја подготвува салатата, зеленчукот и десертот.

3. Жената го подготвува месото за скара, го мести во чинија и го носи до скрата, каде што мажот чека и пие пиво.

4. Мажот го мести месото на скара.

5. Жената влегува дома да го провери зеленчукот и да ја намести масата.

6. Жената излегува надвор да му каже на мажот дека месото му гори и дека треба да се тргне од скарата.

7. Мажот го трга местото и ѝ го дава на жената да го однесе дома.

8. Жената го става на маса и го сервира во чинии.

9. Сите го фалат мажот колку добро ја испекол скарата и ѝ кажуваат на жената дека е среќна со таков маж.

10. По ручекот, жената ја средува масата и ги мие садовите.

11. Мажот ја прашува жената дали е задоволна што имала слободен ден. Кога таа ќе го загледа под око, мажот промрчува дека постојат жени што никогаш не се задоволни.

Scroll to Top