Милијардер од САД ја користи крвта на синот за да се подмлади

Контроверзниот милионер Брајан Џонсон (45) ја шокираше јавноста со неговиот нов подвиг – размена на крв од три генерации, начин со кој ќе се подмлади.

Брајан примил трансфузија на крв од неговиот 17-годишен син Талмаџ, од кого за таа прилика извадиле литар крв, плазмата била одделена и инјектирана во кардиоваскуларниот систем на Брајан.

Брајан верува дека младата крв може да го забави процесот на стареење во неговото тело и да го поправи настанатото оштетување на клетките. Истата процедура ја направил и на својот татко Ричард (70), само Брајан во тоа време бил млад крводарител. Тие извршиле размена на крв од три генерации во Resurgence Wellness, болница со футуристички изглед во Арлингтон, Тексас.

Како што е наведено, Брајан се водел од истражувањето спроведено на глувци. Тие сугерираат дека кога постар глодар ќе добие крв од помлад, т.н обратно стареење. Сепак, нема докази дека такво нешто би можело да функционира кај луѓето. Напротив, може да биде опасно поради можната силна имунолошка реакција на примачот.

Овој богаташ троши околу два милиони долари годишно за да се подмлади и повторно да изгледа како 18-годишник. За да ја постигне својата цел, која вклучува мозок, срце, бели дробови, црн дроб, бубрези, тетиви, заби, кожа, коса, мочен меур и гениталии на 18-годишник. Џонсон вработил тим од 30 лекари и здравствени работници за да ја следат секоја негова телесна функција. Овој план барал не само надзор на лекарите, туку и создавање на мала клиника во домот на Џонсон во Калифорнија.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bryan Johnson (@bryanjohnson_)

Scroll to Top