Натпреварувач во „Кој сака да биде милионер“ не знаеше како се пишува Херцеговина

Учесник во германскиот квиз „Кој сака да биде милионер“ мораше да побара помош од пријател на прашањето за Херцеговина. Јорг Рихеман, кој работи во Зоолошка, на прашањето за 32.000 евра не го знаеше точното име и не знаеше како се пишува името на земјата.

Тој ги искористи еден од џокерите уште на почеток за банално прашање, пренесе порталот „Ослободување“. Понудените одговори биле Херцоговина, Херциговина, Хорцеговина и Херцеговина. Побара помош од пријател, кој за среќа го знаеше одговорот.

На крај Рихеман продолжи и освои 125.000 евра.

 

Scroll to Top