Невеста починала среде свадба во Индија, па ја омажиле помладата сестра

Невестата умре од срцев удар за време на свадбените ритуали, семејството ја заменува со помлада сестра

Невеста од Индија починала на денот на венчавката. Таа учествувала во свадбен ритуал и одеднаш се онесветсила и колабирала. Иако итно била пренесена во блиската болница, лекарите не успеале да ја спасат и била констатирана смрт.

Дел од членовите на блиското семејството тагувале за смртта на невестата, други одлучиле дека венчавката мора да продолжи – дури и ако телото на идната сопруга штотуку било однесено во мртовечница.

На Вишал Алготар младоженецот му била понудена раката на помладата сестра на Хетал. Младоженецот се согласил, а церемонијата продолжила како ништо да не се случило.