Свекрвата на синот и снаата за свадбен подарок им купила гробно место, но инвестицијата ѝ пропаднала откако по 16 години се развеле

Свекрва од Врчин на својот син и снаа за свадбата им подарила гробно место, но инвестицијата ѝ пропаднала откако се развеле по 16 години. Приказната се случила пред 30 години, а ја раскажа еден од нејзините внуци Павле.

„Така е. Баба ми на моите родители им подари гробно место како свадбен подарок, а потоа купи уште две парцели во Врчин, за неа и за дедо ми. Дознав за тоа многу години потоа. Прво се шокирав, а денес ми е смешно“, раскажа Павле.

Потоа додаде дека бабата џабе ги дала пари за снаата, бидејќи синот, неговиот татко се развел.

„Баба немаше поим дека ќе ѝ се изгуби инвестицијата. По 16 години брак, моите родители се разведоа и остана едно гробно место, па сега не знаеме за кого да биде. Бог да ми прости, ќе се најде некој да го наполни“, вели Павле.

Роднините и пријателите не можеле да поверуваат дека бабата избрала толку скап и мрачен подарок. Тоа било тема за која до ден денес се зборува во семејството, бидејќи не познаваат некој што добил нешто слично за свадба.

„Секогаш се смееме кога ќе ја допреме темата. Тоа беше многу стресно за бабата додека беше жива, бидејќи имаше дополнително место, но потоа се помири. Постојано ѝ велев дека ќе биде подобра, дека ќе најде утеха кога ќе умре и секогаш ми се лутеше на тие коментари“, рече Павле.

Scroll to Top