(Видео) Астронаути на НАСА се борат со гравитацијата на Месечината

Нил Армстронг беше првиот човек кој зачекори по Месечината. Неговата реченица, – ова е мал чекор за човекот, но голем за човештвото! – беше врежана во сеќавањето како врв на историскиот поход.

Сепак, освен тој чекор, беа снимени голем број на други чекори на астронаути, кои завршиле со сопки и паѓање на нос, а кои ретко во јавноста биле пуштани.