(Видео) Папата Франсциско вртеше фудбал околу својот прст

By

Поглаварот на римокатоличката црква папата Фрнциско, за време на неговото неделно обраќање покажа дел од своите акробатски вештини со фудбал.

За време на претставата на кубанските циркузантски изведувачи, папата за кратко успеа да го врти фудбалот околу својот прст. Му помогна еден од акробатите.

Ваквиот потег наиде на воодушевување на собраниот народ во Ватикан. Папата подоцна позираше и правеше селфисо членовите од кубанскиот циркус.

Ќе ви се допадне