(Видео) Шимпанзо волонтира како чистач во зоолошка

By

Факт е дека шимпанзата се едни од најинтелигентните суштества на планетата, покрај делфините, прасињата, верверичките и многу други животни. А доказ за тоа е видеото што го сподели организацијата Zoological Wildlife Foundation на „Инстаграм“ од едно шимпанзо кое го грабна цревото од вработениот и почна да ја мие површината наместо него.

Ќе ви се допадне